witregelwitregel

separator

OVER TASHI

Nepal, een land met ontzettend veel potentie voor het maken van prachtige producten. Dat is de reden waarom Tashi Factory haar producten importeert uit dit bijzondere Aziatische land tussen India en China; Nepal. Het land kan wel een steuntje in de rug gebruiken en door het creëren van meer werkgelegenheid kunnen wij als klant een steentje bijdragen.

Elk geïmporteerd product heeft zijn eigen verhaal, wat ik graag met je wil delen. Ben je benieuwd naar de maakwijze van jouw product? Op mijn BLOG wordt dit uitgebreid beschreven met behulp van foto’s en video’s. Zo weet je precies waar je aankoop vandaan komt.

Tashi is Tibetaans voor ‘happiness’. En wat is er nou mooier dan proberen de wereld een stukje gelukkiger te maken? Tashi Factory wil daarom niet alleen de klant in Nederland gelukkig maken, maar ook de werknemer in Nepal. Ik zorg er persoonlijk voor dat het loon daadwerkelijk bij de werknemers terecht komt en ik garandeer, gezien de lokale standaarden, dat deze vergoeding een ruime, eerlijke beloning bedraagt.

Iedereen heeft het recht op geluk. Het logo van Tashi Factory is de Boeddhistische ‘endless knot’, wat staat voor oneindigheid. Dit teken laat zien dat de weg naar geluk nooit ophoudt. Het zit ‘m in de kleine geluksmomentjes onderweg waar je van moet proberen te genieten. Zoals een nieuwe aankoop; iets waar je niet alleen jezelf, maar nu ook zeker weet dat je de maker ervan gelukkig maakt.

De oprichtster van Tashi Factory, Sanne Demmer, heeft ooit haar hart verloren aan Nepal toen ze begon met Engelse les geven aan kleine monniken in een klooster boven op de berg in Sankhu.
Sinds dit bijzondere, speciale en unieke avontuur heeft Nepal altijd een bijzondere plek in haar hart veroverd. Na de allesverwoestende aardbeving van 25 april 2015 heeft Sanne haar baan opgezegd, en de lokale bevolking geholpen door verschillende projecten op te starten met behulp van donaties uit Nederland. De foto’s, video’s en verhalen van deze projecten staan onder het kopje ‘BLOG‘.
Naast deze projecten was haar droom om de dankbare Nepalezen ook op langere termijn te helpen door het creëren van meer werkgelegenheid. Zo ontstond Tashi Factory. De producten van Tashi worden met de hand gemaakt door de lokale bevolking van Nepal die het geld hard nodig hebben. Het is geweldig om ze op deze manier te belonen in ruil voor een prachtig handgemaakt product.

Hieronder is de korte TASHI documentaire te zien waarin je een goed beeld krijgt van het ontstaan, en het doel van Tashi Factory. Ook zie je de lokale fabriekjes waar de TASHI collectie zoal vandaan komt. Een kijkje achter de schermen van TASHI, gemaakt door filmmaker Adriaan Schuitemaker en gepubliceerd door 2DOC van de NPO.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe verhalen en collecties?
Meld je dan aan op de contact pagina en krijg automatisch een berichtje wanneer de volgende blog is geplaatst. Voor vragen kun je altijd even een berichtje sturen naar info@tashifactory.com.
Tashi Factory is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Share your happiness, everyone has the right to be happy.

sannedemmer

separator