De vrijwilligersprojecten zijn afgerond en het donatiegeld is besteed (zie vorige blogs). Na drie maanden vrijwilligerswerk was het nu tijd om aandacht te besteden aan het volgende project. De twee maanden die daarop volgden ben ik intensief bezig geweest om de mooiste Nepalese producten in te kopen voor mijn webshop, met als doel meer werkgelegenheid te creëren voor de Nepalezen. Zo wil ik op de langere termijn de Nepalezen ondersteunen, door ze een kans te geven zelf geld te verdienen.

Iedereen heeft het recht op geluk. Zo wil ik de Nederlandse consument gelukkig maken met een prachtig Nepalees product en de werknemer in Nepal met een inkomstenbron. Ik ga er daarbij persoonlijk voor zorgen dat het loon daadwerkelijk bij de werknemers komt en ik garandeer dat deze vergoeding een ruime beloning bedraagt, gezien de lokale standaarden.
Hiernaast wil ik jullie van elke stap op de hoogte brengen zodat jullie precies weten waar de producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt. De verhalen die achter de producten schuilen komen stuk voor stuk op mijn website te staan. De blog abonnees van Tashi Factory zullen als eerste op de hoogte worden gehouden!

DSC_0764

De eerste stap voor het begin van de TASHI FACTORY webshop begon in Pokhara, Nepal. In Pokhara bevindt zich een klein ‘fairtrade’ winkeltje, genaamd ‘Chetana’. Ik kwam terecht in een kleine boetiek, vol met handgemaakte producten van 100% katoen. Ik kwam in gesprek met Tara, de oprichtster van Chetana. Ze vertelde me meer over haar concept en liet me de kleine fabriek zien achterin de winkel waar het productieproces plaatsvindt.

DSC_0776
DSC_0780
Er waren ongeveer 6 vrouwen aan het werk, druk bezig met het weven van de katoen. Dit gebeurd allemaal vakkundig en razendsnel met de hand. Er stond een muziekje op en de vrouwen waren druk aan de babbel tussen het weven door. Hun kinderen speelden in de buurt en ik zag zelfs een vrouw in de hoek die haar baby de borst gaf. Het was een informele sfeer, wat me wel beviel. De vrouwen werken hard, getraind en professioneel in hun werk, maar het zag er naar uit dat er ook zeker tijd was voor een praatje, even wat eten, een muziekje en aandacht voor hun kinderen. Een werkplek ingericht voor vrouwen, die de kans krijgen om naast hun moederschap ook voor zichzelf te kunnen zorgen door middel van een baan.

DSC_0765

DSC_0785

Dit is ook precies het doel van Chetana. Er zijn nog steeds ontzettend veel vrouwen in Nepal die nooit de kans hebben gehad om te studeren en zichzelf te ontwikkelen. Chetana is een organisatie zonder winstoogmerk, die vrouwen leren weven en naaien en kunnen voorzien van een baan. Zo krijgen deze vrouwen een kans om onafhankelijk te zijn, voor hun kinderen te zorgen en de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

De vrouwen doen alles zelf. Van het verven van de katoen, tot het maken van garen, en dat allemaal met de hand. Zo krijg je de mooiste kwaliteit stoffen, gemaakt met zorg.
Na de aardbeving in april 2015 nam de werkgelegenheid voor de vrouwen enorm af. Gelukkig hield de organisatie het hoofd boven water en kon ik voor TASHI FACTORY een order plaatsen.

mpk201402116575
mpk201402126585
mpk201402126588
mpk201312175661

DSC_0757
DSC_0759
DSC_0773

DSC_0771

In Kathmandu zijn de tassen voorzien van een print. Omdat ik zoveel mogelijk in Nepal wil laten doen voor de werkgelegenheid ben ik voor de print ook naar een Nepalese drukker gegaan. Deze drukker heeft de zwarte tassen voorzien van de print ‘TASHI’ en de effen witte tassen van de quote ‘MY RELIGION IS KINDNESS’.
Een quote afkomstig van de Dalai Lama. Een toepasselijke quote dacht ik zo, gezien de toestand in de wereld.

IMG_7828

Ook vanuit Nepal krijg ik het nieuws mee over wat zich afspeelt rondom de geloofkwestie in de wereld. Waar zijn we nou toch mee bezig?
De wereld is van ons allemaal en we moeten geloven in de fundamentele zachtaardigheid en goedheid van alle mensen. De waarde van mededogen, het geloof in een vriendelijke handelswijze en een gevoel van saamhorigheid tussen alle levende wezens is wat de wereld op dit moment vergeet.
De zin van het bestaan van elk mens is het zoeken naar geluk. Vriendelijkheid is het uitgangspunt. Niets is van zichzelf goed of slecht; het is ons denken dat het goed of slecht maakt. En zo is het ook met het geloof. Geloven in iets, is niet slecht. De mens maakt het slecht.
Laten we hopen dat de wereld wat vriendelijker en liefdevoller wordt. Verlangen dat iedereen gelukkig mag worden. Met het uitgangspunt: ‘MY RELIGION IS KINDNESS’.

_MG_2274-Edit

neo nuts-13
neo nuts-12
neo nuts-8
Een deel van de opbrengst voor de tassen ga ik persoonlijk afleveren bij de vrouwen van Chetana. Je mag er daarom zeker van zijn dat je bij elke aankoop iemand in Nepal gelukkig maakt.
Wil jij graag een Tashi tas? Ze zijn verkrijgbaar via de webshop!

liefssanneseparator
Wil je een mailtje ontvangen zodra ik een blog over nieuwe producten plaats? Meld je dan aan op de homepagina en registreer je email adres!
TASHI FACTORY is ook te volgen op Facebook en Instagram.

– De professionele foto’s zijn gemaakt in Bouddha, Nepal door de Nepalese fotograaf Niva Rajbangshi, in samenwerking met de Nepalese modellen Sujita Shah en Marina Lama –

 

11 Reacties on DE EERSTE TASHI TAS

 • Anne schreef:

  Super Sanne! Wat een goed en bijzonder werk verricht je in Nepal!! De gemaakte tassen zijn bewonderingswaardig! Daar zou ik wel mee over straat willen lopen!

 • Renske schreef:

  Hallo Sanne,

  Riet heeft me na haar enthousiaste verhalen over jouw inzet in Nepal mij gemaild over je tassen.
  Graag wil ik je inzet ondersteunen dus ik ga nu direct een tas bestellen!

 • Hermien schreef:

  Hoi Sanne, Maarten attendeerde mij erop, Sanne heeft een mooi verhaal en prachtige foto’s! Opnieuw onder de indruk. Trouwens dat okergeel vindt ik ook prachtig, kussentje op de bank?

 • Jordan schreef:

  Super woman! Wat ben jij goed bezig! Tassen zijn super en de shoot is echt purrrrrrfect.

  Bij deze reserveer ik een TASHI TAS “My religion is kindness”!

  Ik ben mega trots op jou xxx

 • Piet schreef:

  De Tashies zijn heel mooi, Het verhaal erachter is nog vele malen mooier. Geweldig Sann

 • Ronald van Hove schreef:

  Ik wil wel wat tasjes hebben Sanne! Van iedere variant in ieder geval 1tje! Morgen kom je ook in de presentatie op de open dag voorbij! 😉

 • Karin Trabitzsch schreef:

  Lieve Sanne,

  Hoe bijzonder ben jij.
  Zoveel mensen maak jij blij.
  Wat een power en een energie.
  Waarmaken van jouw droom is wat ik zie.
  Hoe wonderschoon…….
  Dit is liefe en jij hebt een groot hart.
  Wat ben jij een SCHAT.

  Liefs van Karin.

 • Karin Trabitzsch schreef:

  Dit is liefde. ❤

 • Karin Trabitzsch schreef:

  Bij deze bestel ik ook graag 1 zwarte Tashi tas, 2 x My religion is kindness tas en 1 x een gestreepte tas. Liefs!

 • Loes Geurts schreef:

  Hallo Sanne, ik ben helemaal enthousiast geworden door de presentatie op TMO Doorn. Graag wil ik een tas bestellen en zal dat doen zodra de webshop online is. Heel veel succes gewenst.

 • Tashi Factory schreef:

  Hoi Loes,
  Wat ontzettend leuk om te horen dat je zo enthousiast bent! Dankjewel! De webshop zal binnen twee weken online komen. In de tussentijd kun je altijd TASHI FACTORY volgen op Facebook of Instagram voor inspiratie.
  Liefs Sanne

Plaats een reactie

Your email address will not be published.