DE LIEFDE VIEREN MET TASHI

Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2017, mocht TASHI onderdeel zijn van de bruiloft van Ronald & Karen. Op dit prachtige Midzomerhuwelijksfeest in de Kapel van Blijburg in Amsterdam, werd de liefde gevierd en het geluk gedeeld. Een terugblik op een heel bijzonder project voor TASHI en Nepal.

19430126_1429739010425097_6255431646512910682_n

Een paar maanden voor de bruiloft hadden Ronald en Karen mij benaderd. Zij wilden de liefde vieren, niet alleen met elkaar en de dierbare mensen om zich heen maar ook met Nepal.
Waar het normaal gebruikelijk is om het liefdeskoppel te overladen met cadeau’s op een bruiloft, hadden Ronald en Karen een andere insteek bedacht. Alle bruiloftsgasten werden gevraagd een mooi cadeau voor zichzelf uit te zoeken op de TASHI site, in plaats van dit bedrag te spenderen aan een cadeau voor het echtpaar. Daarnaast werd er een rekening geopend waar men eventuele extra giften voor Nepal op kon doneren.
Alsof dit nog niet bijzonder genoeg was mocht TASHI de ring voor Karen laten maken. Met veel liefde, zorg en aandacht heeft de lokale TASHI zilversmid in Nepal de maansteen ring van Karen met de hand gemaakt. Daarnaast kregen alle gasten aan het eind van het bruiloftsfeest theezakjes mee naar huis, die speciaal voor Ronald en Karen gemaakt waren met biologische TASHI thee uit Ilam.

19510587_1429738577091807_8471818153809298198_n

IMG_3593
IMG_3597
3631a1be-9b19-44c3-9a57-8170a2a319ae
Het was een geweldige dag van een bijzonder koppel. Telkens als ik eraan terug denk bedenk ik me hoe bijzonder het was dat Ronald & Karen hun bruiloft op deze manier wilden invullen. Nog steeds heb ik woorden tekort hoe dankbaar ik ben.
Wat een speciale manier om zo de liefde te vieren en je geluk te delen met de mensen in Nepal.
De Nepalezen en ik vonden het een eer, en fantastisch om hieraan mee te helpen. Het was geweldig om op deze manier een onderdeel te mogen zijn van zo’n speciale dag.

19424037_1429739113758420_5449473463203102321_n
Het vieren van de liefde houdt nooit op.
Na de bruiloft kreeg ik van Ronald & Karen een prachtige donatie wat bij elkaar was verzameld door alle bruiloftsgasten. Dankzij alle gulle giften kon ik samen met goede vriend Bharat Wasti in Nepal weer een vrijwilligersproject oppakken. Bestempeld als het ‘liefdesproject’.
Samen werd besloten om de gift te besteden aan het verbeteren van het onderwijs op het platteland van Nepal. Een lange termijn project van Bharat.

Zoals velen van jullie al weten is Bharat een goede vriend en groot voorbeeld van mij als het gaat om vrijwilligerswerk. Bharat is een sociaal werker met een hart van goud. Elke spaarcent gaat naar mensen in nood, die hij zelf opspoort op het platteland, daar waar de hulp het hardste nodig is.
Zodra Bharat te horen kreeg over ons liefdesproject gingen zijn ogen glunderen. Hij kon weer aan de slag!

Afgelopen maart ben ik afgereisd naar Nepal om de liefdesgift persoonlijk aan Bharat te overhandigen. Samen zijn we op pad gegaan. Ik heb alles proberen vast te leggen zodat Ronald & Karen er toch een beetje bij konden zijn en een goed beeld hebben waar het donatie geld terecht is gekomen.

In het filmpje probeert Bharat uit te leggen wat zijn doel is qua onderwijs. Hij zet zich in om op lagere scholen door middel van technologie het onderwijs kwalitatief naar een hoger niveau te brengen. Niet alleen voor de leerlingen maar ook voor de leraren. Hij maakt op lokale schooltjes op het platteland computerlokalen, zorgt ervoor dat een leraar begeleidt wordt in het gebruik van een computer en geeft elk halfjaar een usb stick vol les materiaal aan de scholen zodat dit up to date blijft.
Door middel van beeldend lesgeven gaat het leren een stuk makkelijker en sneller, wat de kinderen een grotere kans geeft om later door te kunnen studeren in de grote stad, zonder achterstand.
Dit geeft ze meer kans op werkgelegenheid om voor hun familie op het platteland te zorgen. Al met al een toekomstplan op langere termijn van Bharat, om het onderwijs op het platteland te verbeteren, en waar het liefdesproject een steentje aan heeft kunnen bijdragen!

Bharat en ik zijn 2 dagen op trip geweest naar Chitwan om de scholen te bezoeken die we hebben geholpen met de donatie. Hetgeen wat in het filmpje te zien is, is nog maar het begin! Naast de computers en tv’s is Bharat van plan om straks nog tafels te laten maken zodat de kinderen beter kunnen werken en niet op de grond hoeven te schrijven. Daarnaast wil hij nog uniformen regelen. Veel kinderen uit kansarme gezinnen hebben geen geld om voor hun kind kleding/een uniform te kopen. Op school hoort iedereen gelijk te zijn, zodat er geen onderscheid wordt gemaakt in armoede of het kastensysteem en daarom wil Bharat deze kinderen hier ook bij helpen. Wordt vervolgd…!

Een idee wat ontstond uit het vieren van de liefde, wat ons bij elkaar heeft gebracht en resulteerde in het delen van je geluk met de wereld om je heen. Ronald & Karen, een koppel met een hart van goud heeft een liefdesproject laten ontstaan waar zo ontzettend veel mensen gelukkig mee zijn gemaakt. Zonder jullie hadden we dit project niet kunnen waarmaken.

DANK JULLIE WEL!
liefssanne
separator

6 Reacties on DE LIEFDE VIEREN MET TASHI

Plaats een reactie

Your email address will not be published.