Vol trots vertel ik jullie over de nieuwe aanvulling in het TASHI assortiment. Hebben jullie de nieuwe t-shirts al gezien? Samen met Nepalese designers heeft TASHI een samenwerking opgezet. Ontwerpen van lokale designers worden gebruikt en geprint op t-shirts die ook in Nepal geproduceerd zijn.

Om meer werkgelegenheid te creëren in Nepal hebben we zowel het design als het productieproces volledig over gelaten aan de Nepalezen. Zo wordt met elke t-shirt aankoop, Nepal financieel ondersteund. Zowel de lokale designers, als de t-shirt fabriek en de drukkerij worden beloond voor hun fantastische werk.

Voor de start van de samenwerking hebben we besloten om met een aantal designers samen te werken. Er zijn ontzettend veel talentvolle, lokale artiesten in Nepal die te bescheiden zijn om hun werk aan het grote publiek te laten zien. Ik heb mijn ogen uit gekeken naar ontwerpen die gemaakt werden, prachtige designs die uit de losse pols getekend worden, waarna de artiesten geen enkel besef hebben dat ze iets bijzonders op papier hebben gezet. Samen met TASHI wil ik deze artiesten in het zonnetje zetten en met jullie delen wat Nepal in haar mars heeft.

We zullen in de toekomst met verschillende artiesten samen gaan werken. Dit keer zijn Rojan Shrestha en Saiyam Shrestha druk bezig geweest om speciaal voor TASHI een super gaaf design te maken voor onze t-shirts. Elke artiest heeft zijn eigen stijl waar ze om bekend staan.
Rojan Shrestha is een talentvolle jongen van 25 jaar met veel creatieve fantasie. Hij zit dagenlang achter zijn computer om de mooiste designs te maken en is een ster in het maken van mandala’s. Deze mochten wij gebruiken op een van onze t-shirts en tassen. Daarnaast heeft hij een t-shirt voor ons ontworpen waarbij het borstzakje is voorzien van een ‘flower of life’ print, oftewel de levensbloem. Dit is een oeroud symbool wat de groei van het leven symboliseert. In Nepal zie je deze print vaak terug in tempels. Onder de artiesten is dit een populair symbool om de mooiste designs mee te maken.

_B0J8005
Saiyam Shrestha is een creatieve jongen van 25 jaar die een eigen stijl heeft met zijn schetsen. Je ziet hem vaak tekenen en uit zijn losse pols komen gave designs waar altijd duidelijk te zien is dat hij ze heeft gemaakt. Zo ook zijn ‘horen, zien en zwijgen’ tekening van skeletten, die is gescand en gebruikt op onze t-shirts. Gaaf toch?
Zowel Rojan als Saiyam werken bij Tattoo Junction, een tattoo shop in Kathmandu waar ze, dag in dag uit, hun creativiteit proberen te verbeteren. Harde werkers zijn het, die dankzij hun talent proberen hun familie te onderhouden en Nepal te vertegenwoordigen.

_B0J7962
thumbnail_CCE17012016De unisex t-shirts zijn geproduceerd van 100% katoen. Daarna zijn ze geprint in een Nepalese fabriek, van S t/m XL, waarbij de lengte iets langer valt. Op de achterkant van de t-shirts staat het logo van Tashi Factory, de ‘endless knot’. Het Boeddhistische symbool voor oneindigheid. De prints zijn gedrukt in een klein fabriekje in Kathmandu door een team van 3 mensen, die blij en trots waren om voor Nederland t-shirts te printen.
IMG_7424IMG_7425WP_20160217_15_21_11_Pro
WP_20160219_12_35_56_Pro
WP_20160219_13_26_06_Pro
WP_20160219_14_03_34_Pro
WP_20160222_14_59_09_Pro
Onze vertrouwde Nepalese modellen, Sujita Shah en Sachin Shrestha, hebben daarna de TASHI t-shirts vol enthousiasme gefotografeerd zodat jullie een goed beeld kunnen krijgen van al dat moois. Sujita draagt een S en is 1.68 m. Sachin draagt een L en is 1.80 m.

_B0J8159 a
_B0J8142
_B0J8213 copy
_B0J8013
Het t-shirt met de tekst ‘share your happiness’ is door TASHI zelf gemaakt. Dit is waar TASHI namelijk om draait, het delen van je geluk. Wanneer je jezelf gelukkig maakt met een aankoop van TASHI, deel je je geluk met Nepal door de makers ervan te belonen.
De t-shirts zijn verkrijgbaar op de webshop. Waarvan de opbrengst ten goede komt voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt in Nepal.
Alle designs zijn verkrijgbaar in het wit en zwart, voor mannen en vrouwen. Zie de webshop om alle t-shirts te bekijken!

liefssanne Wil je een mailtje ontvangen zodra ik een blog over nieuwe producten plaats? Meld je dan aan op de homepagina en registreer je email adres!

TASHI FACTORY is ook te volgen op Facebook en Instagram.

separator

Plaats een reactie

Your email address will not be published.